Zoekmachine Optimalisatie voor uw website

Standard

Als u op deze pagina terecht bent gekomen, dan is de kans groot dat u beter vindbaar wilt worden in de Google zoekresultaten. Voor bedrijven in België kan het erg interessant zijn om gevonden te worden. De technieken die gebruik worden om beter vindbaar te worden heten zoekmachine optimalisatie.

Het wordt ook wel SEO genoemd, wat een afkorting is van Search Engine Optimization. In België is het nog niet een breed bekend begrip. In bijvoorbeeld Nederland is dit al wel het geval. We gaan proberen dit in een notendop uit te leggen.

Laat zoekers uw website vinden

zoekmachine optimalisatieUw potentiële nieuwe klanten zitten zeer waarschijnlijk op het internet (wie niet tegenwoordig). En ze gebruiken Google om producten en diensten te vinden. Tijdens het zoeken gebruiken ze zogenaamde ‘zoekwoorden’.

We gaan dit even verduidelijken aan de hand van een voorbeeld. Stel u bent de eigenaar van een schoonmaakbedrijf in Antwerpen. Iedere maand zijn er potentiële klanten die bijvoorbeeld in Google intypen: ‘schoonmaakbedrijf Antwerpen’ en andere gerelateerde zoekwoorden.

Met zoekmachine optimalisatie is het mogelijk om de website van uw bedrijf te laten verschijnen wanneer uw potentiële klanten dit intypen. Het is eigenlijk een vorm van marketing. Daarom wordt het ook wel zoekmachine marketing genoemd. Als we dit gaan vergelijken met reguliere advertentie mogelijkheden (denk bijvoorbeeld aan advertenties in kranten en bladen) dan is dit precies het tegenovergestelde. De mensen zijn namelijk actief op zoek naar uw diensten, en niet andersom. Een linkbuilding specialist kan u helpen bij het beter vindbaar worden.

Zoekmachine optimalisatie laten uitvoeren

seo optimalisatieEr zijn eigenlijk 2 mogelijkheden als u zoekmachine optimalisatie wilt laten doen. Ten eerste kunt u zelf aan de slag gaan, dit is over het algemeen niet aan te bevelen. Vaak heeft u namelijk zelf niet de kennis in huis, en kunt u uw kostbare tijd beter voor andere belangrijke zaken gebruiken. Daarnaast zijn er altijd veranderingen in Google die ervoor kunnen zorgen dat zaken moeten worden aangepast. U kunt dus beter zorgen voor een professional die hier dagelijks mee bezig is. Meer informatie vind u bij Simply Rank.